Українці за кордоном зможуть продовжити термін дії паспорта безкоштовно в день подачі заявки

Українці за кордоном зможуть продовжити термін дії паспорта безкоштовно в день подачі заявки

Фото: Getty Images

Кабінет міністрів спростив процедуру продовження терміну дії закордонного паспорта та внесення в нього інформації про дітей для українців, які перебувають за кордоном. Відтепер пролонгація здійснюватиметься в день звернення до посольства чи консульства на безоплатній основі. Про це повідомила пресслужба уряду.

— Українці, які вимушено перебувають за кордоном внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, зможуть тепер більш оперативно продовжувати в українських дипломатичних установах строк дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а також вносити відомості про дітей до паспортів батьків (законних представників). Продовження строку дії паспорта та внесення даних про дітей здійснюватимуться в день звернення на безоплатній основі, — пояснили у Кабміні.

У липні Кабмін прийняв постанову про можливість продовження дії закордонного паспорта, адже багато українців могли застрягти за кордоном з недійсним документом. Пролонгація може бути оформлена не раніше, ніж за 3 місяці до завершення терміну дії паспорта. 

Джерело

Новости Украины