Українська влада підкреслила, що росіяни навмисне атакували Україну під час саміту G20

Українська влада підкреслила, що росіяни навмисне атакували Україну під час саміту G20

Росія нанесла масований удар по Україні під час зустрічі лідерів країн G20, яка проходить на Балі. Українська сторона зазначила, що Москва продемонструвала сьогодні свою «готовність» до мирних переговорів.

Михайло Подоляк

Радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія намагається принизити лідерів країн, які підтримали ідею мирних переговорів.

— Масований обстріл українських міст під час G20 – це приниження Росією всіх лідерів, які підтримали ідею «діалогу» з агресором. Пам’ятайте: Росія не пропонує переговорів, а висуває територіальні ультиматуми. Будь-які загравання з терористами завжди закінчуються ракетою у житловому будинку, — написав Подоляк у своєму твітері.

Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль попередив, що на росіян очікує покарання за скоєні злочини. Він нагадав, що російські військові завдали ударів по житлових будинках і намагалися зруйнувати критичну інфраструктуру.

— Сьогодні російські терористи вкотре продемонстрували свою так звану готовність до переговорів. Черговий масований ракетний обстріл під час саміту G20. Постраждали житлові будинки. Вони намагаються зруйнувати енергетичну інфраструктуру. Для Росії покарання за злочини буде невідворотним, — написав він у твітері.

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни не пропонувати більше Україні прийняти ультиматуми Росії, оскільки терор зупинити можна лише зброєю та принципами.

— Російські ракети прямо зараз вбивають людей та руйнують інфраструктуру по всій Україні. Ось що Росія має сказати щодо мирних переговорів. Досить пропонувати Україні прийняти російські ультиматуми! Цей терор можна зупинити лише силою нашої зброї та принципів, — наголосив він.

Руслан Стефанчук

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Росія атакує житлові будинки українців після поразки на полі бою та на дипломатичному фронті.

— Країна-терорист! Країна-варвар! Країна-нелюд! Навіть не треба її називати, всі знають, про кого йдеться! Програючи на полі бою, на дипломатичному фронті, все, на що вона здатна, — цілити по житлових будинках, – написав він у фейсбуці.

Бріджіт Брінк

Посол США в Україні Бріджіт Брінк заявила, що американська сторона продовжить підтримку українців, які протистоять безглуздим нападам Росії.

— Чергова хвиля жорстоких нападів: думки — з нашими колегами, сусідами та друзями тут, у Києві, та по всій Україні. Ми продовжуватимемо підтримувати українців, які місяцями залишалися мужніми перед безглуздим нападом Росії, а також будемо з тими, хто бореться за захист України, — наголосила Брінк.

По всій Україні 15 листопада була оголошена повітряна тривога, під час якої прогриміли вибухи у 18 регіонах. За даними ЗСУ, Росія випустила по Україні близько 100 ракет. В результаті в низці міст зафіксовано руйнування об’єктів інфраструктури та житлових будинків.

Джерело

Новости Украины