Українських дипломатів намагалися залякати 17 разів, надсилаючи листи із погрозами до посольств

Українських дипломатів намагалися залякати 17 разів, надсилаючи листи із погрозами до посольств

Фото: facebook.com/morgunovserhiy

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що дипломати в українських посольствах 17 разів отримували листи з погрозами. Про це він сказав в інтерв’ю американському телеканалу «CNN».

— Ця кампанія спрямована на те, щоб посіяти страх та залякати українських дипломатів. Усього було 17 випадків, коли посольства отримували листи-бомби, фальшиві листи-бомби або листи, які містять частини тварин, такі як очі корів та свиней, — заявив міністр.

На запитання журналістів, хто може стояти за подібними інцидентами, Кулеба назвав Росію. Також голова МЗС не відкидає, що вибух у посольстві України в Мадриді міг стати терактом.

— Мені хочеться одразу назвати Росію, бо насамперед потрібно відповісти на запитання, кому це вигідно? Можливо, ця терористична відповідь — російська відповідь на той дипломатичний жах, який ми створили для РФ на міжнародній арені, — наголосив він.

За словами голови української дипломатії, погрози нашим дипломатам у посольствах могли наслідувати росіяни або їхні «союзники», щоб посіяти страх.

ЩО СТАЛОСЯ?

30 листопада стався вибух у посольстві України в іспанському Мадриді, внаслідок якого постраждав співробітник відомства. На ім’я посла Сергій Погорельцева надійшла поштова посилка — пакунок викликав підозри у співробітників посольства. У зв’язку із цим комендант вийшов у двір будівлі дипвідомства і там відкрив посилку. У ній виявилася вибухівка – чоловік її відкинув, але від вибуху отримав поранення.

Іспанська влада пообіцяла провести ретельне розслідування щодо цього інциденту. Одна із версій, яку розглядають правоохоронці – теракт.

Джерело

Новости Украины