Український урожай в 2022 році може бути вдвічі меншим

Український урожай в 2022 році може бути вдвічі меншим

Фото: pixabay.com

Цього року врожай в Україні опинився під загрозою через російське вторгнення до нашої країни. Його може бути вдвічі менше, ніж у попередні роки. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму Твіттері.

— Український урожай цього року під загрозою бути вдвічі меншим. Наша головна мета — запобігти світовій продовольчій кризі, спричиненій російським вторгненням, — написав глава держави.

Водночас президент зазначив, що українська влада зараз шукає альтернативні шляхи відправки зерна.

За даними заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, урожай зернових культур у 2022 році в Україні становитиме орієнтовно 65 мільйонів тонн, у тому числі до 50 мільйонів тонн зернових та 15-15,3 мільйонів тонн олійних культур. За його словами, це набагато менше показників рекордного 2021 року, але можна порівняти з урожаями, що збираються в країні в поточному десятилітті.

У 2020 році урожай зернових та зернобобових становив близько 65,5 мільйонів тонн, олійних – 18,5 мільйонів тонн. 2021 року Україна зібрала рекордний урожай зернових, зернобобових та олійних культур у 106 мільйонів тонн. Зокрема, зернових та зернобобових було зібрано 84 мільйони тонн, олійних – 22,6 мільйонів тонн.

Український урожай в 2022 році може бути вдвічі меншим

Джерело

Новости Украины