Уряд розраховує на вступ України до ЄС менш ніж за два роки – Шмигаль


Уряд розраховує на вступ України до ЄС менш ніж за два роки – Шмигаль

Денис Шмигаль (Фото — Кабмін)

Уряд розраховує пройти шлях переговорів про вступ до Європейського Союзу менш ніж за два роки. Про це під час засідання Кабміну заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, зараз Україна завершує виконання семи рекомендацій Єврокомісії, які дозволять запустити наступні кроки для інтеграції. Також має бути проаналізована відповідність українського законодавства законодавству Євросоюзу, «щоб чітко розуміти обсяг робіт, які потрібно виконати».

Паралельно з оцінкою відповідності, ухваленням та впровадженням європейського законодавства Україна готуватиметься до безпосередніх переговорів щодо самого вступу.

За словами прем’єра, буде сформовано переговорну позицію України, «яка визначить наші сильні сторони, межі компромісів, як вступ до ЄС вплине на окремі сектори економіки та держави загалом».

Також будуть сформовані команди переговорників з української сторони, які фахово зможуть обговорити деталі в різних сферах. Це стане підставою для відкриття офіційних перемовин про вступ, зазначив Шмигаль.

«Далі нас очікує шлях переговорів, який має увінчатися підписанням угоди про вступ України до ЄС. Ми розраховуємо пройти цей шлях менш ніж за два роки. І тоді Україна стане повноправним членом ЄС», – сказав глава уряду.

Він зазначив, що європейські партнери «налаштовані на продуктивну співпрацю в питанні інтеграції».

Свідченням цього, за словами Шмигаля, стане візит у Київ у найближчі тижні голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн разом з десятьма єврокомісарами для проведення міжурядових консультацій.

  • 23 червня Україна та Молдова отримали статус кандидата в ЄС.
  • Єврокомісія надала план дій, який потрібно виконати для початку переговорів щодо вступу до ЄС. Від України чекають низки реформ, зокрема антикорупційних.
  • 2 січня глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що поки рано говорити про початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, проте це питання буде порушено на саміті Україна – ЄС у Києві 3 лютого.

Читайте також: «Впевнені, влада повністю усвідомлює…» ЄС закликав виконати поради Венеціанки щодо відбору до КСУ

Джерело

Новости Украины