За два місяці в Україні загинули понад 500 в’язнів, завербованих Пригожиним – The Insider


За два місяці в Україні загинули понад 500 в'язнів, завербованих Пригожиним – The Insider

Фото: EPA

За два місяці в Україні загинули понад 500 в’язнів, завербованих до приватної військової компанії Вагнера її засновником Євгеном Пригожиним, повідомило в п’ятницю російське видання The Insider.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Родичі кожного загиблого в’язня отримують лист від ПВК Вагнера. «До листів додається посмертна медаль «За відвагу», а самі документи (їх у соцмережах публікують родичі) акуратно пронумеровані, що дозволяє робити висновки щодо їх кількості», – пише видання.

Команда українського Центру вивчення і протидії гібридним загрозам знайшла й верифікувала понад 200 таких листів за підписом Андрія Трошева, одного з керівників ПВК Вагнера.

Останній зі знайдених – станом на 13 жовтня – мав порядковий номер 458.

За оцінками видання Важные истории, станом на кінець вересня пригожинська приватна військова компанія завербувала близько 6000 ув’язнених, і з них на той момент на фронт поїхали не менше 2036 осіб. Це означає, що до жовтня ЗСУ знищили приблизно чверть російських злочинців, які вийшли з тюрем, щоб воювати проти України.

За останні три тижні в соцмережах було опубліковано десятки нових повідомлень від родичів ув’язнених про їхню загибель, тож до початку листопада їх число точно понад 500, але скільки саме — невідомо, бо з середини жовтня ніхто з родичів не викладав фото нагород, де було б видно порядковий номер.

Ймовірно, родичів попередили, що викладати фото документів про нагородження заборонено.

  • 4 листопада російський диктатор Володимир Путін узаконив набір до війська для війни проти України засуджених за тяжкі злочини, хоча сам процес почав відбуватися задовго до його указу.

Читайте також: Відрізані пальці, розстріли та крематорії: The Insider про умови «служби» ув’язнених у ПВК Вагнера

Джерело

Новости Украины