За польоти до Росії. США внесуть іранські вантажні літаки до списку експортних порушень


За польоти до Росії. США внесуть іранські вантажні літаки до списку експортних порушень

Прапор США (Фото: pixabay.com)

Міністерство торгівлі США заявило, що додасть три літаки Boeing 747, які експлуатуються іранськими авіалініями й здійснюють вантажні перевезення до Росії, до списку літаків, які порушують експортний контроль США в межах санкцій адміністрації Байдена через російське вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Використовуючи комерційно доступні дані, Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі виявило, що літаки, які експлуатуються Mahan Air, Qeshm Fars Air та Iran Air, літали та перевозили товари, зокрема електроніку, до Росії, явно порушуючи суворий експортний контроль Міністерства торгівлі в Росії. Це перші три ідентифіковані іранські літаки.

Наразі до списку входять 183 літаки за явні порушення експортного контролю США. На три іранські авіакомпанії, виявлені сьогодні, вже накладено різні обмеження з боку американського уряду.

  • Раніше розвідка Великої Британії повідомила, що російські окупанти, ймовірно, почали використовувати іранські безпілотники Shahed-136 на війні проти України.

Джерело

Новости Украины