Загроза для НАТО зросте, якщо ми дамо Путіну виграти у війні проти України – Столтенберг


Загроза для НАТО зросте, якщо ми дамо Путіну виграти у війні проти України – Столтенберг

Єнс Столтенберг (фото – ЕРА)

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ціна війни Росії проти України для Альянсу виросте, якщо НАТО зараз не підтримає Україну. Про це він сказав сьогодні, 30 вересня, на брифінгу для преси.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У Столтенберга запитали його думку щодо того, що успіхи України у війні штовхають російського диктатора Володимира Путіна до більш жорстоких дій.

«Це нічого не змінює. Не змінює того, що ми повинні зробити, а ми повинні захистити Україну. Якщо ми дамо можливість Путіну виграти в Україні, – це буде катастрофічно для України, вона просто зникне, але це і невимовна загроза для нас», – відповів він.

За його словами, якщо НАТО «сидітиме склавши руки – це більший ризик, ніж коли ми вдаватимемося до певних дій».

«Небезпека чатує на всіх нас. Так, ми стикнулися з надзвичайно небезпечною загрозою в Україні, але не запитуйте нас, чи ця війна стане ще більш небезпечною, якщо Путін виграє, тому що ризики збільшуються для всіх нас. Тому ми готові платити ціну, підтримуючи Україну. Тому що, якщо ми не підтримаємо Україну, ця ціна виросте», – сказав Столтенберг.

  • Раніше сьогодні Путін оголосив «російськими» тимчасово окуповані території України.
  • На скликаному Зеленським терміновому засіданні Ради нацбезпеки і оборони розглянули питання про чергові спроби анексії території України й щодо забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору. 
  • Україна подала офіційну заявку на прискорений вступ до НАТО. Столтенберг відреагував. 

Джерело

Новости Украины