Закінчення війни, можливо, буде ще складнішим, ніж її початок – Арестович


Закінчення війни, можливо, буде ще складнішим, ніж її початок – Арестович

Олексій Арестович (Фото — скріншот з відео)

Початок контрнаступу – це завжди вкрай складно і важко, розрахунок на те, що після двох-трьох ривків російська оборона значною мірою «впаде» і наступні успіхи будуть вже простішими. Про це сказав позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович у програмі Фейгін Live.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Два-три перші Евересті нам потрібно взяти, і вони будуть реально складними», – вважає Арестович.

Він підкреслює, що «завершення війни і перемога у війні можуть виявитися в якомусь сенсі важчим, ніж початок війни – за ресурсами, за кров’ю, за тяжкістю, за психологічними зусиллями».

Арестович вважає, що в нинішньому протистоянні на південній ділянці «переможе той, у кого сильніша воля», і перемогти росіян складно, тому що вони теж демонструють сильну волю.

«Наше завдання – поламати їхню волю, а це просто не буває. Вони не віддадуть так просто Херсонську область і всю завойовану територію. Це буде – хто кого поламає. І ми ламаємо. Але швидко це не буде, і крові буде багато».

Перемога України в цьому протистоянні, вважає Арестович, буде обумовлена тим, що «це наша земля, тому у нас із мотивацією та з вольової складової все гаразд», а росіянам мотивацію доводиться «черпати з упертості, з віри у «велику російську ідею», просто з професіоналізму військового, вміння нав’язати свою волю і собі, і противнику».

На його думку, у цьому протистоянні з обох боків фронту «серйозні та вольові люди, які один одному ламають хребти».

«Ми їх поламаємо, але просто це не буде», – каже Арестович.

  • 29 серпня у ЗСУ заявили, що почали наступати на кількох напрямках на півдні та прорвали першу лінію оборони.
  • Військові відразу закликали набратися терпіння та дотримуватися тиші про деталі цих подій.
  • 30 серпня Міністерство оборони закликало не вдаватися до домислів і не перекручувати офіційні заяви військових щодо ситуації на фронті та контрнаступу ЗСУ на південній ділянці. «Головне правило – про військові дії, їх перебіг, наслідки та результати повідомляють Збройні Сили України», – сказано в повідомленні.

Читайте також: Наступ ЗСУ на Херсон. Армія Росії відрізана від постачання з Кримом — глава ОВА

Джерело

Новости Украины