Залужний: ВСУ розгромили п’яту частину російських військ в Україні

Залужний: ВСУ розгромили п'яту частину російських військ в Україні

Фото: president.gov.ua

Українські військові розгромили пʼяту частину підрозділів збройних сил Російської Федерації, залучених до війни в Україні. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний за підсумками телефонної розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

— Під час сьогоднішньої телефонної розмови в черговий раз звірили оцінки втрат росіян у цій війні. Ми відзначаємо, що противник зазнає значних втрат, передусім у живій силі — пʼята частина підрозділів зс рф, залучених до бойових дій в Україні, розгромлена. Поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку, зокрема, підкреслив, що активні бойові дії сьогодні тривають на 1300 км фронту. Ми дуже потребуємо посилення артилерійського вогню — я знову звернувся з цим до наших партнерів, — повідомив Залужний.

Згідно повідомлення на сайті президента, у розмові також взяли участь заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кал та голова Офісу президента Андрій Єрмак. Це вже шоста розмова з початку повномасштабної війни.

З 24 лютого українським воїнам вдалося знищити 43 400 російських окупантів, 1856 російських танків, 4115 броньованих ракет, 978 артилерійських систем, 779 безпілотників та 187 ракет.

 

 

Джерело

Новости Украины