Запуск ракет КНДР. Китай не засудив сусідів, каже – «треба зустрітися посередині»


Запуск ракет КНДР. Китай не засудив сусідів, каже – "треба зустрітися посередині"

Чжао Ліцзянь (фото — МЗС КНР)

Китай «уважно стежить» за традиційним під час військових навчань наростанням напруженості на Корейському півострові, і пропонує США/Південній Кореї, з одного боку, та КНДР, з іншого, «піти назустріч один одному». Про це заявили на брифінгу у МЗС КНР.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Журналіст запитав, як Пекін ставиться до нового випробувального запуску трьох ракет класу «повітря-земля» ВПС КНДР у відповідь на навчання жителів півдня півострова, одна з яких впала недалеко від кордону.

Спікер МЗС Китай Чжао Ліцзянь не засудив такі маневри сіверян і заявив: потрібно «збалансовано розв’язувати проблеми один одного через діалог та консультацій».

Чжао Ліцзянь висловив сподівання, що «сторони підуть назустріч один одному» і тим самим ескалації вдасться уникнути.

ДОВІДКА. 31 жовтня американські та південнокорейські ВПС розпочали найбільші спільні навчання в історії «Пильний шторм»: сотні бойових літаків з обох боків виконували цілодобові навчальні атаки 24 години на добу. За даними союзників, підготовка потрібна для протидії загрозам з боку жителів півночі, де у 2022 році провели рекордну кількість запусків ракет і вперше з 2017-го хочуть повернутися до ядерних випробувань. КНДР засудила навчання як «репетицію вторгнення», провела свої повітряні навчання та відкрила артилерійський вогонь у морі.

Речник МЗС КНР додав, що Китай «уважно стежить за розвитком ситуації на Корейському півострові», і «у спільних інтересах цього регіону підтримувати мир та стабільність».

  • 2 листопада балістична ракета КНДР уперше перетнула морський кордон з Південною Кореєю. Сеул відповів на провокацію жителів півночі.
  • Також учора в Білому домі заявили, що КНДР таємно постачає Росії снаряди для війни проти України. У Держдепі пообіцяли використовувати всі інструменти, щоб заважати цьому.
  • США, Японія і Південна Корея пригрозили КНДР «безпрецедентними» заходами за нове ядерне випробування.

Також читайте: Іран, Сирія, КНДР, Китай, Росія. Чи загрожує світові нова «вісь зла»

Джерело

Новости Украины