Зеленський – до країн, які допомагають Росії обходити санкції: Я втомився від цього


Зеленський – до країн, які допомагають Росії обходити санкції: Я втомився від цього

Володимир Зеленський (скриншот)

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Естонії Аларом Карісом у Києві заявив, що втомився від дій країн, які допомагають Росії обходити західні санкції.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, є «держави у всьому світі, і на європейському континенті, які хочуть або не хочуть, але допомагають Росії обходити санкції».

«Чесно кажучи, я навіть трохи втомився в цій боротьбі. Я думаю, що я почну публічно боротись з тими, хто дає можливість обходити ці санкції», – сказав президент.

Зеленський наголосив, що така «підтримка» призводить до збільшення виробництва ракет в країні-агресорці й робить західних союзників та Україну «бовдурами».

«Щоб ми всі виглядали адекватними, а не бовдурами, можна думати, як продукувати сотні ракет, і як це складно зробити, а не давати можливість, щоб вони (росіяни. — Ред.) обходили санкції, виробляючи балістичні ракети», – наголосив він.

Глава держави додав, що до «коаліції Patriot» також входить унеможливлення обходу санкцій. Інших подробиць він не надав.

  • 26 травня 2023 року інститут дослідження війни (ISW) писав, що Росія намагається вибудувати схему обходу санкцій через Євразійський економічний союз.

Читайте також: Зеленський про «коаліцію Patriot»: Ми бачимо, без якої кількості систем нам буде складно

Джерело

Новости Украины