Зеленський доручив Шмигалю розглянути питання про демобілізацію захисників, які відслужили рік

Зеленський доручив Шмигалю розглянути питання про демобілізацію захисників, які відслужили рік

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на електронну петицію українців, де громадяни просять демобілізувати за бажанням військовослужбовців, які відслужили 1 рік. Відповідь опублікована на сайті голови держави.

– Я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати підняті в електронній петиції питання та про результати їх розгляду поінформувати автора, – відповів Зеленський.

Водночас, президент зазначив, що всі підстави для звільнення від військової служби передбачені законодавством України. З інших причин демобілізація в умовах воєнного стану не існує.

— Військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, звільняються з військової служби під час військового стану на підставах, визначених статтею 26 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу»: за віком, станом здоров’я, у зв’язку з набранням законної сили обвинувального вироку суду та за сімейними обставинами, — нагадав Зеленський.

Петицію «Демобілізувати за бажанням мобілізованих військовослужбовців, які відслужили один рік» було створено Антоном Водяним 5 вересня. У ній автор просить дозволити демобілізацію військових, що відслужили рік, посилаючись на справедливість, а також на життєві обставини та психологічні нюанси, які можуть виникнути у громадян внаслідок тривалої розлуки з сім’ями. За три місяці звернення набрало понад 25 тисяч голосів, після чого було передано на розгляд президента.

Джерело

Новости Украины