Зеленський доручив Шмигалю розглянути питання створення вегетаріанських сухпайків для військових

Зеленський доручив Шмигалю розглянути питання створення вегетаріанських сухпайків для військових

Президент Володимир Зеленський розглянув петицію українців про введення в меню військовослужбовців сухого вегетаріанського пайка. Це питання він доручив опрацювати прем’єр-міністрові Денису Шмигалю.

— Я звернувся до прем’єр-міністра України Д. Шмигаля з проханням опрацювати поставлене у електронній петиції питання. Про результати розгляду автора електронної петиції проінформує Кабінет міністрів України, — йдеться у відповіді Зеленського.

Президент зазначив, що харчування для наших захисників передбачено відповідно до встановлених норм, але вегетаріанського меню в ньому немає.

— На сьогоднішній день продовольче забезпечення особового складу Збройних сил України та інших військових формувань здійснюється відповідно до встановлених норм у повному обсязі. Наразі слід зазначити, що норма харчування для військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які надають перевагу вегетаріанським продуктам харчування, відсутня, — підкреслив Зеленський.

Петицію «Про запровадження вегетаріанських та веганських сухих пайків для Збройних сил України» було створено наприкінці червня Петром Павловим. За цей час її підписали 25 586 громадян України, після чого звернення було розглянуте президентом Зеленським. У петиції сказано, що службовці у ЗСУ зіткнулися з певними обмеженнями у виборі харчування – серед військових є особи, які не вживають м’ясо через релігійні чи етичні погляди, а також через проблеми зі здоров’ям. Автор звернення вважає, що введення вегетаріанського меню у сухих пайках допоможе вирішити цю проблему.

Джерело

Новости Украины