Зеленський: Електрику повернули 6 мільйонам українців, залишаються проблеми із водою

Зеленський: Електрику повернули 6 мільйонам українців, залишаються проблеми із водою

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

До вечора 17 грудня через день після масованого ракетного удару електроенергію повернули майже 6 мільйонам українців. При цьому в країні залишаються великі проблеми із водопостачанням. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

— За день удалося повернути електрику майже 6 мільйонам українців. Ремонтні роботи продовжуються без перерви після удару терористів. Звісно, ще дуже багато роботи, щоби стабілізувати систему. Є проблеми з постачанням тепла, є великі проблеми з постачанням води. Найбільш складна ситуація – це Київ та область, Вінниця та область, Львів та область, але й у багатьох інших регіонах є масштабні відключення. Це і Дніпро та область, і Волинь, і Житомирщина та Закарпаття, це Франківщина, Одеса, Одеська область, Полтавська область, Тернопільщина, Чернігівщина, інші міста та інші області, – заявив глава держави.

Президент звернувся до міжнародних партнерів із закликом надати Україні надійний щит ППО. Він зазначив, що мирним людям необхідний захист від російських ракет.

— Коли ми його (щит) отримаємо, тоді основна форма російського терору, а саме ракетний терор стане просто неможлива. І тільки це означатиме безпеку для мільйонів людей та стратегічну перебудову всієї військової ситуації. «Чим менше можливостей у Росії для терору, тим більше буде у нас можливостей повернути і гарантувати світ», — додав він.

16 грудня росіяни завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі України. Окупанти випустили 70 крилатих і 4 керовані авіаційні ракети, 60 крилатих ракет було збито силами ППО. Внаслідок ударів постраждали кілька об’єктів енергетичної інфраструктури та житлові будинки у Житомирській, Київській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Джерело

Новости Украины