Зеленський – ЄС: Військові злочинці приїдуть до вас як туристи, а одного разу отримають наказ


Зеленський – ЄС: Військові злочинці приїдуть до вас як туристи, а одного разу отримають наказ

Володимир Зеленський (скриншот відео)

Президент Володимир Зеленський закликав європейських політиків припинити всі відносини з Росією, зокрема розв’язати питання з туристичними візами для росіян. Про це Зеленський сказав у зверненні до учасників стратегічного форуму у словенському Бледі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Європа – не тиха гавань де можна просто пересидіти той час, коли хтось інший бореться проти російського терору. Але, на жаль, багато громадян Росії саме так сприймають Європу. Саме для цього їм потрібні європейські візи. І, на жаль, жодна, жодна з ваших країн не застрахована від того, що військові злочинці, на чиїх руках кров українців, приїдуть до вас просто як туристи, а одного разу отримають наказ і стануть зовсім не туристами. Так не має бути», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що європейці мають захистити себе від цього.

«Усі ми в Європі повинні від цього захищатися – як ті, хто у складі Європейського Союзу, так і всі інші європейські країни. Тому що російський терор – це однакова загроза для всіх нас, для всіх, хто тут мешкає, для всіх європейських народів», – сказав президент.

Зеленський заявив, що Росія має потрапити під повне ембарго з боку всіх країн, які цінують волю. За словами Зеленського, це ембарго має торкнутися всіх відносин з державою-терористом, поки Росія продовжує війну і окуповує чужу територію.

  • 8 серпня президент Зеленський закликав західні країни закрити в’їзд для всіх росіян. Цю ідею підтримали Латвія, Естонія, Чехія, Фінляндія, Данія. Проти виступили Кіпр та Греція.
  • Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель виступив за вибірковий підхід до видачі віз до Європейського Союзу громадянам Росії.

Читайте також: Глави МЗС країн ЄС мають намір підтримати зупинення угоди про візи з Росією – FT

Джерело

Новости Украины