Зеленський: На Донбасі тривають жорстокі бої, а на Херсонщині ЗСУ зміцнюють позиції

Зеленський: На Донбасі тривають жорстокі бої, а на Херсонщині ЗСУ зміцнюють позиції

Фото: President.gov.ua

На всіх лініях фронту зараз складна ситуація, але найзапекліші бої продовжуються в Донецькій області. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

— В інформаційному просторі поки певне зменшення кількості новин із фронту. Повідомлень менше, ніж, наприклад, на початку осені. Але це не означає, що інтенсивність боїв стала меншою. Ситуація складна по всьому фронту. На окремих ділянках тривають, як і раніше, жорстокі позиційні бої, і особливо важко – теж як і раніше – на Донеччині. Активність окупантів там зберігається на надвисокому рівні – десятки атак щодобово, — сказав Зеленський.

За його словами, на цьому напрямку противник зазнає значних втрат, але не залишає своїх цілей щодо виходу на адмінкордон Донбасу.

— Вони зазнають надзвичайно масштабних втрат, але наказ у них не змінився – так само вийти на адмінмежу Донеччини. Не здаємо там жодного сантиметра нашої землі. І я дякую всім нашим героям, які тримають позиції на Донбасі, — наголосив він.

Тим часом у Херсонській області наші захисники займаються зміцненням своїх позицій та знищенням логістики росіян.

— Чітко розуміємо, що в планах у ворога, тож діємо відповідно. Акуратно, продумано і в інтересах звільнення всієї нашої території. Укріплюємо наші позиції, ламаємо російську логістику, послідовно знищуємо потенціал окупантів утримувати в окупації південь нашої країни, – розповів президент.

Як зазначив голова держави, на сході України ЗСУ просуваються у звільненні українських територій, а також активно зміцнюють кордон.

Джерело

Новости Украины