Зеленський назвав несерйозною «стелю цін» на російську нафту, встановлену Заходом

Зеленський назвав несерйозною "стелю цін" на російську нафту, встановлену Заходом

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відреагував на рішення західних країн щодо обмеження ціни на російську нафту на рівні 60 доларів. Глава держави зазначив, що така «стеля цін» є для Москви комфортною. Про це йшлося у його зверненні.

— Зараз у світі завершилась – на жаль, без серйозних рішень – дискусія щодо прайс-кепів, тобто щодо обмеження експортної ціни російської нафти. Бо не назвеш серйозним рішення встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста. Росія вже завдала колосальних збитків усім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку. А світ ніяк не може наважитися на її справжнє енергетичне роззброєння. Це слабка позиція, – заявив Зеленський.

Як зазначив президент, встановлена Заходом ціна на нафту збагатить росіян на 100 мільярдів доларів на рік, які надалі будуть витрачені на війну проти України та спонсорування тероризму.

— Логіка очевидна: якщо обмеження ціни на російську нафту – 60 доларів замість, наприклад, 30, про які говорили, зокрема, Польща та країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 мільярдів доларів, – наголосив він.

За словами Зеленського, отриманий дохід від продажу нафти Росія також може витратити на подальшу дестабілізацію тих країн, які намагаються уникнути серйозних рішень.

Джерело

Новости Украины