Зеленський обговорив з Макроном посилення оборонної підтримки України та викрадення гендиректора ЗАЕС

Зеленський обговорив з Макроном посилення оборонної підтримки України та викрадення гендиректора ЗАЕС

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном. Сторони обговорили ситуацію на фронті, дії Росії та посилення оборонної підтримки України. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

— Співрозмовники погодилися із необхідністю жорсткої консолідованої реакції світової спільноти на цей черговий злочин РФ, у тому числі шляхом посилення санкційного тиску. Володимир Зеленський наголосив на важливості посилення оборонної підтримки України з боку Франції та відзначив важливу особисту роль у цьому Еммануеля Макрона, — зазначено в повідомленні.

Однією з тем розмови Зеленського та Макрона стала ситуація на Запорізькій АЕС та викрадення росіянами її гендиректора.

— Згадуючи тему ядерного шантажу світу Росією, Президенти України та Франції обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС та вкотре наголосили на необхідності її негайної демілітаризації. Сторони особливо звернули увагу на протиправне затримання російською окупаційною владою генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова та закликали до його звільнення, — зазначили у ВП.

Також співрозмовники обговорили майбутній саміт Європейської політичної спільноти та неформального засідання Європейської Ради, який відбудеться у Празі. На заходах країни зможуть надати спільну оцінку чергових актів РФ і виробити відповідні рішення у відповідь.

Джерело

Новости Украины