Зеленський підписав закони у рамках «митного безвізу» з ЄС

Зеленський підписав закони у рамках "митного безвізу" з ЄС

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав законопроекти щодо приєднання України до Конвенцій у рамках «митного безвізу» з Європейським Союзом. Про це голова держави повідомив у своєму вечірньому зверненні.

— Щойно я підписав ці документи – про приєднання до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами і до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Вони є фактичною реалізацією митного безвізу. Ми зробили це в рекордний строк і абсолютно злагоджено – усі гілки влади, — заявив Зеленський.

Як зазначив президент, Україна стане повноправним членом ЄС. За його словами, вже зараз наша країна «ближча з Європою, ніж будь-коли в попередні десятиліття». Також голова держави подякував українським дипломатам, чиновникам, депутатам, які забезпечили цей результат.

Два законопроекти про приєднання до конвенцій у рамках Угоди про асоціацію з ЄС Верховна Рада ухвалила на засіданні 30 серпня. Йдеться про законопроект №0166 «Про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту», яким дозволяється застосовувати європейські транзитні правила. Документ надасть можливість підприємствам використати єдину митну декларацію та єдину гарантію для переміщення товарів від свого складу до складу контрагента.

Також парламентарі схвалили законопроект №0165 «Про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами». Цей документ спростить формальності у торгівлі товарами з європейськими державами та дозволить виконати умови для приєднання до процедури спільного транзиту.

Джерело

Новости Украины