Зеленський поговорив із папою римським: розповів про страшні злочини РФ


Зеленський поговорив із папою римським: розповів про страшні злочини РФ

Папа римський Франциск (фото — ЕРА)

Президент Володимир Зеленський поговорив із папою римським Франциском та розповів йому про злочини Росії проти українського народу. Про це він написав у Twitter.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Поінформував про агресію, яку РФ здійснює проти України, про страшні злочини Росії. Ми вдячні понтифіку за молитви за Україну. Наш народ потребує підтримки світових духовних лідерів, які мають доносити до світу правду про жахіття, яке агресор коїть в Україні», – заявив Зеленський.

Минулого тижня посол України при Святому Престолі Андрій Юраш повідомив, що папа римський має намір відвідати Україну у вересні.

  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що візит папи римського до України буде надзвичайно важливою подією, оскільки понтифік зберігає авторитет миротворця у міжнародній політиці, і Україна готова прийняти його «будь-якого дня».
  • У травні Франциск назвав те, що відбувається зараз у світі, «роздробленою» третьою світовою війною, розділеною на кілька регіональних. Він також говорив, що за війну несе відповідальність не тільки той, хто її почав, але й той, хто не зміг чи не захотів їй запобігти.
  • У липні Франциск, коментуючи війну Росії проти України, заявив, що сторонам потрібно «зупинитися та вести переговори».

Читайте також: «Наш світ зруйнований безглуздою війною». Папа римський опосередковано звинуватив РФ в імперіалізмі

Джерело

Новости Украины