Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому Сергію Сові – «солдатові з оберегами»


Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому Сергію Сові – "солдатові з оберегами"

Сергій Сова із сім’єю (Фото — Facebook Олег Синєгубов)

У вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що підписав указ про посмертне присвоєння звання Героя України Сергію Сові, бійцю знаменитої 93-ї механізованої бригади Холодний Яр, який загинув у Ізюмі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Він захищав Україну з початку війни у 2014 році, бився за Піски, Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював у Харківській області», – сказав президент.

Тіло Сергія було знайдено під час ексгумації на «лісовому цвинтарі» у деокупованому Ізюмі. Зеленський нагадав фотографію руки із синьо-жовтими браслетами на зап’ясті – Сергій Сова носив їх як оберіг із 2014 року.


Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому Сергію Сові – "солдатові з оберегами"

«Він був справжнім воїном і таким батьком, яким можна тільки пишатися. Вічна пам’ять та шана герою!» – сказав Зеленський.

  • 15 вересня було опубліковано фото масового поховання у лісі під Ізюмом. Президент Зеленський також показав знімки звідти і заявив, що це має бачити весь світ.
  • Спікер Кремля Пєсков заявив, що звинувачення на адресу росіян у скоєнні воєнних злочинів в Ізюмі «розвиваються за тим самим сценарієм, що і в Бучі», і це «брехня».
  • Подоляк у відповідь на заяву Пєскова сказав, що Офіс президента не вступатиме в полеміку з «ціми персонажами», а подальшу дискусію з представниками Кремля про трактування подій у Бучі, Ізюмі та інших містах вестимуть прокурори в рамках міжнародного трибуналу.

Читайте також: Декілька Буч. Від чого ЗСУ звільнили мешканців Ізюма. Свідоцтво

Джерело

Новости Украины