Зеленський – росіянам: мовчання про війну наближає до співучасті

Зеленський – росіянам: мовчання про війну наближає до співучасті

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський заявляє, що росіяни, які не висловлюють свою позицію проти війни в Україні, підтримують війну. Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні до народу.

— Коли зло набуває таких масштабів, мовчання людей наближається до рівня співучасті. А відмова від реальної боротьби зі злом стає допомогою саме йому. Тому якщо у вас громадянство Росії і ви мовчите, значить ви не боретеся, а значить, цим ви підтримуєте. І де б ви не знаходилися – як на території Росії, так і за кордоном – ваш голос має звучати на підтримку України, а отже, проти цієї війни, — зазначив президент.

Глава держави зазначив, що українська сторона багато разів пропонувала Російській Федерації закінчити війну та залишити захоплені території. Але поки що Москва вірить тільки в терор.

— Україна завжди прагнула і прагне миру і багато разів у різних переговорних форматах пропонувала російському керівництву закінчити війну та звільнити українську землю від окупації. Але поки Росія вірить у терор, перебуває у полоні своїх пропагандистських ілюзій і досі сподівається, що нібито зможе чогось досягти різними формами шантажу. Не зможе, — наголосив Зеленський.

За його словами, це означає, що українці мають захищатися та відповідати на кожен прояв терору. Чим сильнішою буде Україна, тим слабшою буде Росія, а отже, менше часу триватиме ця війна, додав президент.

Зеленський – росіянам: мовчання про війну наближає до співучасті

Джерело

Новости Украины