Зеленський: Російська війна почалася з Криму і ним має закінчитися

Зеленський: Російська війна почалася з Криму і ним має закінчитися

Фото: president.gov.ua

Російська війна проти України та Європи почалася з Криму і має закінчитися його звільненням, хоч зараз і неможливо сказати, коли це станеться. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

— Присутність російських окупантів у Криму – це загроза для всієї Європи й для глобальної стабільності. Не може бути безпечним Чорноморський регіон, поки Крим окупований. Не буде стабільного й тривалого миру і в багатьох країнах на узбережжі Середземного моря, поки Росія має змогу використовувати наш півострів як свою військову базу, — сказав Зеленський.

Президент сказав, що Росія перетворила півострів на одне з найнебезпечніших місць у Європі і принесла туди масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну.

9 серпня прозвучали вибухи в Криму поблизу смт Новофедорівка, де знаходяться військова частина та військовий аеродром. Загинула одна людина. Міноборони Росії пояснило це «детонацією кількох авіаційних боєприпасів». Міністерство оборони України заявило, що не може встановити причину вибухів і нагадало окупантам, що «одяг з бавовни дуже гігієнічний». 

Зеленський: Російська війна почалася з Криму і ним має закінчитися

 

Джерело

Новости Украины