Зеленський та українці стали лауреатами премії Карла Великого

Зеленський та українці стали лауреатами премії Карла Великого

Фото: karlspreis.de

Лауреатами щорічної європейської премії імені Карла Великого за захист європейських цінностей цього року стали народ України та президент Володимир Зеленський. Про це повідомляється на офіційному сайті організаторів премії.

— Міжнародна премія імені Карла Великого міста Аахен за 2023 рік присуджується президенту України Володимиру Зеленському та народу України. Український народ на чолі зі своїм президентом Володимиром Зеленським захищає не лише суверенітет своєї країни та життя своїх громадян, а й Європу та європейські цінності, — йдеться у повідомленні.

На думку організаторів премії, український народ став жертвою невимовно жорстокої російської агресивної війни, яка суперечить міжнародному праву, а президент країни Володимир Зеленський є опорою та прикладом для наслідування для свого народу, виступаючи проти «безнадійності та розпачу».

— Зеленський виявляє мужність, лідерство, тактичне чуття і демонструє новий, чіткий та недвозначний політичний стиль, — наголошується на сайті премії.

Присуджуючи премію Карла Великого 2023 року, Рада директорів Товариства з її присудження наголосила, що Україна є частиною Європи, а її народ та представники влади на чолі із Зеленським представляють та відстоюють європейські цінності. Члени Ради вважають, що Україна заслуговує на заохочення до якнайшвидших переговорів про вступ до Євросоюзу.

Джерело

Новости Украины