Зеленський: У Херсоні залишилося до 80 тисяч людей, ситуація у місті складна

Зеленський: У Херсоні залишилося до 80 тисяч людей, ситуація у місті складна

Фото: President.gov.ua

Наразі у Херсоні проживає близько 70-80 тисяч осіб. Зараз у місті ведуться роботи з відновлення необхідних для життя комунікацій, найскладніша ситуація — з електропостачанням та зв’язком. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на нараді у Херсоні.

– Все повернеться. Так, на жаль, окупанти, які нищать усе на своєму шляху, зруйнували всю мережу електропостачання. Але наші служби працюють, тож все повернеться, — сказав Зеленський.

За його словами, найближчим часом у Херсоні розгорнуть пункти допомоги городянам за аналогією з Харківщиною. Голова Херсонської ОДА Ярослав Янушевич додав, що фахівці наразі працюють над відновленням зруйнованих ліній електропередачі, що йдуть у Херсонську область.

— Ми цілодобово опрацьовуємо це питання разом із «Укренерго». Одразу за вибухотехніками йдуть наші електромонтери. І ми сподіваємося, що найближчим часом постачання електроенергії буде відновлено, — наголосив чиновник.

Херсон перебував під окупацією з перших днів російського вторгнення до України. 9 листопада Росія заявила про виведення своїх військ на лівий берег Дніпра, а 11 листопада до Херсона увійшли українські захисники. У місті вже встановлено український прапор.

Джерело

Новости Украины