Зеленський: У звільнену Снігурівку та інші населені пункти на півдні України увійшла Нацполіція

Зеленський: У звільнену Снігурівку та інші населені пункти на півдні України увійшла Нацполіція

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підтвердив деокупацію Снігурівки та ще низки населених пунктів у Миколаївській та Херсонській областях. Там уже розпочали стабілізаційні заходи поліцейські. Про це йшлося у вечірньому зверненні голови держави.

– У звільнені райони одразу за воїнами йдуть і сили Національної поліції. Сьогодні поліція зайшла в Калинівське, Бобровий Кут, Євгенівку, Коцюбинське та Снігурівку. Там розпочалися стабілізаційні заходи, – повідомив президент.

За його словами, російські окупанти залишають після себе тисячі мін і боєприпасів, що не розірвалися, на ліквідацію яких знадобляться роки.

— Передусім розміновуються будинки, соціальні об’єкти, комунікації, дороги – увесь простір життя людей. Але окупанти мінують усе: лінії електропередачі, будівлі підприємств, поля, ліси. На піку мінного забруднення в Україні ми мали 300 тис. кв. км небезпечної для життя території, – сказав Зеленський.

Як зазначив голова держави, завдяки українським саперам, рятувальникам та піротехнікам на сьогодні в Україні залишилося розмінувати близько 170 тис. кв. км. Йдеться про зони бойових дій, ліси та поля.

Джерело

Новости Украины