Зеленський: Україна готова вступити в НАТО, чекаємо готовності від Альянсу нас прийняти


Зеленський: Україна готова вступити в НАТО, чекаємо готовності від Альянсу нас прийняти

Володимир Зеленський та Мая Санду (Фото: EPA)

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова вступити в НАТО, проте чекає готовності Альянсу. Про це він сказав під час офіційного візиту до Молдови на саміт Європейського політичного співтовариства, повідомляє місцеве видання NewsMaker.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Україна готова вступити до НАТО, ми чекаємо, коли НАТО буде готове прийняти Україну», – сказав Зеленський.

Він зауважив, що через агресію РФ гарантії безпеки важливі не тільки для України, але і для її сусідів, зокрема, для Молдови.

Зеленський підтвердив підтримку молдовському народу з боку України та подякував за допомогу українським біженцям.

Він також розповів, що обговорив з президенткою Молдови Маєю Санду відносини між державами, питання інфраструктури, важливі проєкти, які «ми завершимо у найближчому майбутньому» та майбутнє двох держав у ЄС.

  • Саміт Європейського політичного співтовариства проходить у замку Mimi у селі Бульбоака Новоаненського району, що за 35 км від Кишинева. У цьому візьмуть участь близько 50 президентів, прем’єрів та топчиновників.

  • Зеленський повідомив, що на зустрічах Саміту говоритимуть про коаліцію протиповітряної оборони з американськими системами Patriot.

  • 17 травня 2023 року міністр оборони Великої Британії Воллес заявив, що питання вступу України в НАТО розв’язуватиметься після війни.

Читайте також: Саміт НАТО. МЗС звернувся до 31 члена Альянсу: Надати гарантії безпеки для України

Джерело

Новости Украины