Зеленський: «Зерновим коридором» з України вже вивезено 1 мільйон тонн продукції

Зеленський: "Зерновим коридором" з України вже вивезено 1 мільйон тонн продукції

Фото: President.gov.ua

З початку підписання у Стамбулі угоди про відновлення експорту українського зерна з наших портів вдалося вивезти 1 мільйон тонн агропродукції. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

— Близько місяця працює експортна зернова ініціатива, і за цей час із трьох наших морських портів – Чорноморська, Одеси та Південного – експортували перший із 24 лютого мільйон тонн агропродукції. Це перемога, – заявив президент.

За його словами, всього з наших портів вийшли 44 судна, які доставили українське зерно до 15 країн світу. Ще 70 судів подали заявки на завантаження.

— 44 судна з українською агропродукцією вже відправлено до 15 країн світу, є ще 70 заявок на прибуття суден на завантаження. Мета – вийти на обсяг 3 мільйони тонн експорту морем щомісяця. І це дуже важливо для Африки, Азії та Європи, – зазначив він.

Зеленський нагадав, що відновлений експорт не лише підтримує міжнародну суб’єктність України, а й дає сотні тисяч робочих місць для українців, доходи для українських компаній та державний бюджет, а також кошти для посівної компанії наступного року.

Джерело

Новости Украины