Зміна влади в Ізраїлі. Зеленський привітав Нетаньягу з перемогою на виборах


Зміна влади в Ізраїлі. Зеленський привітав Нетаньягу з перемогою на виборах

Фото: пресслужба Офісу президента

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 7 листопада, провів телефонну розмову з Біньяміном Нетаньягу, щоб привітати його з перемогою на парламентських виборах в Ізраїлі.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Мав телефонну розмову з Нетаньягу. Я привітав його з перемогою на виборах і побажав успішного формування нового уряду. Висловив сподівання, що рівень українсько-ізраїльської взаємодії відповідатиме безпековим викликам, які стоять перед нашими країнами», – йдеться у Twitter Зеленського.

Офіс Нетаньягу повідомив, що розмова з Зеленським відбулась у «теплій та дружній атмосфері», пише видання Вісті Ізраїль.

«Нетаньягу подякував співрозмовнику за привітання і повторив свої заяви, зроблені під час виборчої кампанії, про те, що після вступу на посаду прем’єра він має намір зі всією серйозністю розглянути позицію щодо ситуації в Україні», – йдеться в повідомленні.

За даними ізраїльських медіа, Зеленський і Нетаньягу поговорили практично одразу після того, як майбутньому прем’єру Ізраїлю подзвонив президент США Джо Байден.

  • 73-річний Біньямін Нетаньягу повертається до влади в Ізраїлі, попри звинувачення в корупції. Його партія Лікуд зі своїми союзниками отримала 64 мандати зі 120 у Кнесеті – такі результати виборів, що відбулися 1 листопада.

Читайте також: Вибори в Ізраїлі. Нетаньягу близький до перемоги: що це означає для України

Джерело

Новости Украины