ЗСУ переходять до наступальних дій на деяких напрямках – Міноборони


ЗСУ переходять до наступальних дій на деяких напрямках – Міноборони

Ганна Маляр (фото: Ukrinform)

Сили оборони переходять до наступальних дій на деяких напрямках, і це є частиною оборонної операції, що триває з початку повномасштабного вторгнення РФ. Про «контрнаступ» росіяни активно вкидають, щоб відвернути увагу від поразки РФ під Бахмутом. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

«Ми продовжуємо оборону, яку розпочали 24 лютого 2022 року. Оборонна операція містить все, зокрема й контрнаступальні дії. Тому, на деяких напрямках ми переходимо до наступальних дій», – зазначила Маляр.

Зокрема, за її словами, епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. Там Сили оборони рухаються «доволі широким фронтом», мають успіх і займають певні висоти. На цьому напрямку росіяни зараз в обороні й хочуть утримати позиції.

Також РФ обороняється на півдні, тривають бої місцевого значення.

«Чому росіяни активно запускають інформацію про контрнаступ? Тому що їм потрібно відвернути увагу від поразки на Бахмутському напрямку», – додала Маляр.

  • В інтерв’ю WSJ президент Зеленський заявив, що Україна вже готова до контрнаступу, і «попри те, що ЗСУ отримали не все озброєння, на яке сподівалися, – чекати ще місяці не можна».
  • Колишній директор ЦРУ Девід Петреус вважає, що контрнаступ України буде «дуже потужним» і може призвести до успіху.
  • Генерал США Міллі заявив, що ЗСУ «дуже гарно підготовлені» до контрнаступу, але про прогнози говорити зарано.

Дивіться також: «Оголошення про початок не буде». Міноборони показало відео з натяком на контрнаступ

Джерело

Новости Украины