ЗСУ продовжують тиснути на росіян у Херсоні, завдано шкоди мостам через Дніпро — Пентагон


ЗСУ продовжують тиснути на росіян у Херсоні, завдано шкоди мостам через Дніпро — Пентагон

Російські окупанти на греблі в Новій Каховці (Фото: EPA)

Збройні Сили України продовжують тиснути на російських окупантів у Херсоні, зокрема, завдаючи ударів мостами через Дніпро. Про це на брифінгу повідомив урядовець Пентагону.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У Міністерстві оборони США заявили, що у тимчасово окупованому Херсоні українські сили продовжують чинити «сильний тиск» на окупантів, згадавши удари ЗСУ по мостах, якими користуються загарбники.

За словами чиновника, росіяни продовжують вести безладний вогонь територією України, що веде до масових жертв серед цивільних – це пов’язано з невиборчими обстрілами.

Також у Пентагоні висловились щодо ситуації навколо Запорізької атомної електростанції, яка обстрілюється росіянами. Представник відомства сказав, що безпосередньої ядерної загрози сьогодні немає, але це може змінитися.

  • 8 серпня ЗСУ завдали ударів по Антонівському мосту в Херсоні та греблі у Новій Каховці. Росіяни підтягують на південь резерви, які хотіли використати для активних дій, щоб залатати дірки в обороні.
  • 10 серпня в оперативному командуванні «Південь» заявили, що українські військові завдали удару по мосту біля ГЕС у Новій Каховці, унеможливлюючи його використання.
  • Контроль за переправами через Дніпро стане ключовим фактором боїв за Херсонську область, заявляла британська розвідка.

Також читайте: Контрольний удар. У ОК «Південь» підтвердили, що міст у Новій Каховці знову обстріляли

Джерело

Новости Украины