Звільнений Мурашов більше не керуватиме Запорізькою АЕС

Звільнений Мурашов більше не керуватиме Запорізькою АЕС

Фото: t.me/energoatom_ua

Генеральний директор Запорізької атомної станції Ігор Мурашов більше не зможе виконувати свої обов’язки, оскільки зараз перебуває на підконтрольній частині України. Про це йдеться у заяві МАГАТЕ.

— Наскільки відомо МАГАТЕ, Мурашов зараз перебуває зі своєю родиною на території, яку контролює Україна, і не продовжуватиме виконувати свої обов’язки на ЗАЕС. Поки не зрозуміло, хто замінить його у цій ролі, – зазначено у повідомленні.

Також в агентстві зазначили, що цього тижня гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідає Київ, а потім — Москву, щоб продовжити консультації щодо створення зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС.

Гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова було «затримано» росіянами 1 жовтня. По дорозі від ЗАЕС до Енергодару його викрали та відвезли у невідомому напрямку. Пізніше російська сторона повідомила МАГАТЕ, що Мурашова затримали «тимчасово».

3 жовтня в «Енергоатомі» заявили, що Мурашов перебуває на підконтрольній Україні території. За даними компанії, «окупанти викинули його на підконтрольну Україні територію увечері 3 жовтня».

Джерело

Новости Украины