Звільнений з посади голови «Укрексімбанку» Мецгер очолив держкомпанію

Звільнений з посади голови "Укрексімбанку" Мецгер очолив держкомпанію

Фото: facebook.com/people/Евгений-Мецгер/100001681264047/

Колишній голова «Укрексімбанку» Євген Мецгер обійняв посаду голови правління державної компанії «Українська фінансова житлова компанія». Про це повідомляє сайт підприємства.

— Головою правління приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія» обрано Євгена Мецгера. Таке рішення наглядова рада товариства ухвалила сьогодні, 11 листопада, на своєму засіданні, – йдеться у повідомленні.

Скандал навколо «Укрексімбанку» нашумів у жовтні 2021 року. В одному з кабінетів установи журналісти програми «Схеми» записували інтерв’ю з головою правління «Укрексімбанку». Під час бесіди голові правління не сподобалося одне з питань знімальної групи, він покликав охоронців та наказав видалити записи з камер журналістів. В результаті конфлікт завершився бійкою.

Після скандалу голову «Укрексімбанку» та ще кількох співробітників було звільнено. Силовики повідомили їм про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та незаконному утриманні людей за ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу. Тоді Голосіївський районний суд Києва обрав Мецгеру запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Джерело

Новости Украины