12 учасників Олімпіади-2024 навчалися на Хмельниччині: хто саме

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

12 учасників Олімпіади-2024, що зараз проходить у Парижі, є випускниками, або абітурієнтами Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка на Хмельниччині.

Про це Суспільне Хмельницький розповів декан факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Іван Стасюк.

"Неймовірна радість та гордість переповнює нас за наших огієнкіївців на Іграх Олімпіад. Ми пишаємось ними. Тому що вони прославляють наш університет і всю країну на весь світ", — розповів Іван Стасюк.

1. Михайло Кохан.

Михайло Кохан у фіналі Олімпіади-2024. REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Михайло Кохан — 23-річний український метальник молота. Став бронзовим призером Олімпіади-2024, поступившись у фіналі лише канадцю Ітану Кацбергу та угорцю Бенце Галашу. Зараз спортсмен продовжує здобувати вищу освіту в Кам'янець-Подільському університеті.

2. Дар'я Білодід

Дарʼя Білодід на грендслемі з дзюдо в Баку 2024 року. IJF/Sabau Gabriela

Дар’я Білодід — українська дзюдоїстка у вазі до 57 кг. Завершила виступи на своїх других Олімпійських іграх у кар'єрі. В 1/8 фіналу спортсменка поступилась представниці Японії Харуки Фунакубо. Зараз Дар'я Білодід є абітурієнткою університету на Хмельниччині. Вона планує продовжити навчання на магістратурі.

3. Маргарита Песоцька

Маргарита Песоцька на Олімпійських іграх 2024. REUTERS/Kim Hong-Ji

Маргарита Песоцька — чотириразова учасниця Ігор. З перемоги стартувала на Олімпіаді-2024 з настільного тенісу, в першому раунді здолавши представницю Таїланду Ораван Парананг. Спортсменка є випускницею університету.

4. Соломія Братейко

Соломія Братейко під час гри. Getty Images

Соломія Братейко – 4-разова чемпіонка України та друга ракетка України. Випускниця Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

5. Оксана Лівач

Оксана Лівач. AP/Eugene Hoshiko

Оксана Лівач — українська борчиня виступила у бронзовому фіналі Олімпійських ігор-2024 у вазі до 50 кг. У сутичці проти японки Юї Сусакі вона зазнала поразки. Спортсменка є випускницею Ка'янець-Подільського університету.

6. Ангеліна Лисак

Ангеліна Лисак. Cуспільне

Ангеліна Лисак — спортсменка з вільної боротьби. На Олімпіаді-2024 виступає за Польщу. Спортсменка є випускницею університету на Хмельниччині.

7. Віктор Банькін

Віктор Банькін. Cуспільне

Віктор Банькін — український спортсмен з кульової стрільби. 33-річний киянин потрапив до складу олімпійської збірної України з кульової стрільби. Навчався у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

8. Сергій Куліш

Сергій Куліш на Олімпійських іграх 2024. REUTERS/Amr Alfiky

Сергій Куліш — український стрілець Сергій Куліш виборов "срібло" на Олімпійських іграх-2024 у фіналі стрільби з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів. Випускник університету на Хмельниччині.

9. Аліна Комащук

Аліна Комащук. Getty Images

Аліна Комащук — золота призерка Олімпійських Ігор-2024 в командній шаблі. Спортивний шлях Аліна Комащук в рідному Нетішині Хмельницької області. На змагання їздила з дев’яти років. Навчалася у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

10. Марина Бех-Романчук

Марина Бех-Романчук вперше виступила у фіналі потрійного стрибка на рівні Олімпіади. AP/Matthias Schrader

Марина Бех-Романчук — українська легкоатлетка з Хмельниччини. Виступила у фіналі потрійного стрибка на Олімпіаді-2024. Стрибунка показала 11-й результат. Навчалася у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

12. Ігор Радівілов

Ігор Радівілов зазнав падіння на приземленні в другому стрибку. REUTERS/Hannah Mckay

Ігор Радівілов — український спортивний гімнаст у медальному раунді опорного стрибка посів восьме місце. Навчався у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Новости Украины