16-річна вінничанка готується до Чемпіонату України з кіокушинкай карате

За інформацією: Суспільне Вінниця.

16-річна вінничанка готується до Чемпіонату України з кіокушинкай карате. Фото: Суспільне

16-річна вінничанка Дар’я Хомрійчук готується до Чемпіонату України з кіокушинкай карате. Східними єдиноборствами дівчина почала займатися торік, у лютому.

Цьогоріч 24 червня вінничанка здобула “срібло” на Чемпіонаті Європи. Змагання проходили у Дебрецені, Угорщина. Участь у них взяли 519 спортсменів із 20 країн світу.

Фото: Олександр Вихованець

Дарʼя боролася у категорії 60-65 кілограмів та провела 4 сутички. Першість виборювала серед 24 суперників. У фіналі поступилася землячці – спортсменці з Ірпеня.

"Я була налаштована на перемогу. Після першої перемоги пішла й друга. Далі вийшла на нашу українку. Чесно, я знала, що вона виграє. В неї коричневий пояс. Вона сильна", – розповіла Дар’я Хомрійчук.

тренує Дар’ю Олександр Вихованець. У залі, каже, його підопічна займається тричі на тиждень.

Фото: Суспільне Вінниця

"Вона займаєтья зі всма групами. Це приблизно в один день 2,5 чи 3 години. Наступний день 3,5 – 4 години. Даша вже буде переходити в наступну юніорську категорію. Там трохи жорсткіші правила. Плюс більший таймінг проведення поєдинку" , – розповів Олександр Вихованець.

Фото: Суспільне Вінниця

Чемпіонат України з карате, до якого готується зараз Дар’я пройде восени, де саме поки не відомо.

Нині у вінничанки “жовтий” пояс, мріє отримати “чорний”. Каже, наступні три місяці тренуватиметься у посиленому режимі, аби цього разу привезти додому золото.

Новости Украины