17 років тюрми для двох українських військових за затримку російського судна «Норд» в 2018 році — новини Бердянська

В березні 2018-го року українські прикордонники затримали російське риболовецьке судно «Норд», яке транспортували в порт Бердянськ. Двох з українських військових, які перебувають у полоні, росіяни засудили до 17 років позбавлення волі

Окупанти влаштували судилище над українськими прикордонниками. Фото: соцмережі

«Бердянськ 24» нагадує, що в березні 2018-го року а акваторії українських вод Азовського моря прикордонники затримали російське риболовецьке судно разом з екіпажем в 10 чоловік. Судно «НОРД» зупинили за 15 миль від Обіточної коси. У ході перевірки встановлено, що воно зареєстроване на тимчасово окупованій території АР Крим. Окрім цього члени суднокоманди порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України. Всі вони мали так звані паспорти громадян РФ видані в м. Керч. В підсумку в листопаді 2018-го року екіпаж російського судна обміняли на українських моряків.

В Азовському морі прикордонники затримали судно-порушник під прапором РФ

Россия обменяла украинских моряков на членов экипажа скандального судна «Норд»

Під час оборони Маріуполя українські прикордонники, які затримували судно, потрапили в полон до росіян. За повідомленням пропагандистського видання ТАСС «Верховний суд Криму» ухвалив вирок двом співробітникам Державної прикордонної служби України, які брали участь у затриманні російського рибальського судна «Норд» у 2018 році. Прикордонників засудили до 17 років позбавлення волі, інкримінуючи викрадення судна та викрадення людини. 

Скріншоти z-пабліків 

За повідомленням видання Крим.Реалії з посиланням на кримську правозахисну групу засуджено Василя Дмитрука – капітана-лейтенанта корабля берегової охорони, Івана Терещенка – старшого мічмана, командира електромеханічної служби на прикордонному кораблі.

Джерело

Новости Украины