180 тисяч доларів за укриття для школярів: чи зможуть у ліцеї №19 у Чернівцях надалі користуватись підвалом

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Мама учня Оксана Янчук. Суспільне Чернівці

У ліцеї користуються двома укриттями, які вміщують половину учнів та вчителів. Одне з них власне, на 200 людей, інше — підприємця, з яким мають договір — там може перебувати 500 людей. Водночас 1 жовтня договір з підприємцем завершується — він має намір продавати приміщення.

"Ми хочемо, щоби наші діти отримували повноцінні знання. І не лише очно, а й в безпечному середовищі. Наразі ситуація, що на другий рік в школі укриття немає. Тому є запитання, що міськрада пропонує нам, батькам, щоб забезпечити дітей повноцінною освітою?" — запитує мама учня.

"Змішана форма навчання — це вимушений крок"

У ліцеї навчається понад 1300 дітей, також укриттями користуються вчителі та персонал школи. Окрім двох укриттів, які використовують зараз, підхожих поблизу немає, каже директорка ліцею №19 Уляна Легусова. Через це, за її словами, змушені організовувати змішане навчання.

"За два роки з того, що ми бачили в доступності у 500 метрів від ліцею — це єдиний обʼєкт, який може слугувати укриттям. Якщо ми не будемо його мати — залишиться лише наше власне укриття на 200 дітей", — розповідає директорка.

Директорка ліцею №19 Уляна Легусова. Суспільне Чернівці

Водночас в укритті не можуть покращувати умови, бо будівля не комунальна, а в приватній власності, каже Легусова. Тому звернулись до управління освіти щодо можливості викупу.

"Добиваємось того, аби підвал передали у комунальну власність і ми могли би покращити умови там", — каже Легусова.

Ціна питання — 180 тисяч доларів

Підприємець Володимир Волинський купив це приміщення у 2009 році. За його словами, за цей час покращував умови — провів електрику, зробив підлогу та вхід з вулиці Головної. Зараз хоче продати приміщення.

"Я хочу 600 доларів за квадратний метр — це ті кошти, які я в це вклав, і просто хочу повернути. Сьогодні написав заяву, що готовий продати міськраді, чекаю на відповідь", — каже Волинський

Підприємець Володимир Волинський. Суспільне Чернівці

Наразі в управлінні освіти розглядають варіанти невеликих приміщень поруч, які могли б використовувати вчителі та учні ліцею, розповіла начальниця управління освіти Ірина Ткачук.

Водночас у міськраді вирішуватимуть, чи є можливість купити цей підвал.

Читати ще

Читати ще Укриття ліцею №1 в Чернівцях поточно відремонтують: які роботи виконають

Читати ще На ремонти приміщень та укриттів у школах Чернівців є понад 14 млн грн: в яких закладах будуть роботи

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины