230 чорних дельфінів викинулися на берег в Австралії. Їх намагаються врятувати


230 чорних дельфінів викинулися на берег в Австралії. Їх намагаються врятувати

Скриншот з відео

Понад 200 гринд було виявлено на віддаленому пляжі на західному узбережжі Тасманії, Австралія. Ймовірно, половина з них все ще живі. До району прямують рятувальники, повідомляє ВВС.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Незрозуміло, що змусило китів викинутися на берег на піщаній мілині біля входу в гавань Маккуорі. Два роки тому на цьому ж місці сталася подібна подія.

Учора, 20 вересня, у північній Тасманії, на острові Кінг у Бассовій протоці було знайдено мертвими 14 молодих кашалотів.

Експерти планують врятувати 230 гринд, але операція буде складною через місце розташування, йдеться у заяві Департаменту природних ресурсів та навколишнього середовища Тасманії.

Місцеві жителі вкривають викинутих на берег китів ковдрами та обливають їх водою з відер, намагаючись зберегти їм життя.

ДОВІДКА. Грінди (або чорні дельфіни) — дуже соціальні ссавці, і вони добре відомі тим, що викидаються на берег групами, бо мандрують великими, згуртованими спільнотами, які потребують постійного спілкування.

За словами фахівця з дикої природи Ванесси Піротта, кити могли «збитися з орієнтації», слідувати за хворим або дезорієнтованим ватажком, також їх могло щось налякати на мілководді. Зміна клімату також може вплинути, каже експерт.

Однак точні причини викиду китів на мілину залишаються загадкою, додала вона.

Читайте також: Австралійському художнику довелося замалювати мурал, який образив почуття українців

Джерело

Новости Украины