9 осінніх тенденцій у взутті, які захоплять увагу модниць у 2024 році

Після кількох місяців, коли на першому плані був легкий одяг і відкрите взуття, багато хто з нетерпінням чекає на старт сезону черевиків. Прохолодна погода дозволить використовувати нові стилістичні прийоми та повною мірою насолодитися комфортом (і елегантністю) осіннього гардеробу.

Якщо ви хочете поповнити свою взуттєву колекцію, осінь 2024 — ідеальний час для оновлення, особливо з урахуванням того, що в наступному сезоні на перший план виходить так багато модних тенденцій.

Незалежно від того, цікавитеся ви тільки версіями на плоскій підошві або готові прийняти чарівність черевиків на шпильці, ми склали список ключових тенденцій у сфері взуття, які задовольнять ваші смаки і будуть актуальні ще кілька років.

1. Моточеревики

Хоча байкерські черевики зарекомендували себе як вічний тренд, саме мотоботи привернули увагу модників восени 2024 року. Найбільша відмінність тут у тому, що сучасні моделі поставляються без шнурків (так само як пари, які носять справжні мотоциклісти). Інші ключові відмінності — металеві круглі деталі, пряжки та традиційне оздоблення заклепками, все це надає цим черевикам гостроти та унікальності. Miu Miu був одним із перших брендів, які продемонстрували їх на подіумі, але тепер до них звертаються всі марки, від Acne до H&M.

2. Коричневі черевики

Найбільший колірний тренд 2024 року, безперечно, коричневий. Насичений відтінок асоціюється з розкішшю у всьому, що стосується епохи елегантності, в якій ми знаходимося. Повністю віддаючи данину чорним чоботам (врешті-решт вони поза часом), ми передбачаємо, що багато хто з нас цієї осені перейде на коричневий.

3. Зміїний принт

Ще одна елегантна модна тенденція, яка повернулася цього сезону, — взуття зі зміїним принтом. Хоча існують серйозні етичні проблеми, пов’язані з її використанням, справжня шкіра зміїна завжди була ознакою багатства, оскільки це дуже дорогий товар. На щастя, в наші дні є багато бездоганних імітацій, які мають такий самий преміальний вигляд. У міру наближення осені ми помічаємо, як черевики зі зміїним принтом починають з’являтися в розділах новинок, і велика ймовірність, що це буде ключовою тенденцією на частину року, що залишилася.

4. Замшеві черевики

Перш ніж ми поринемо в зимову атмосферу, де прогнози коливаються між мокрим снігом, дощем і снігом, осінь — це час, щоб насолодитися замшевими чоботами у всій їхній красі. Менш стійкі до вологи, ніж їхні шкіряні аналоги, замшеві чоботи завжди повертаються в період міжсезоння, і незабаром ми помітимо, як модники починають міняти свої сандалі на них.

5. Бордові чоботи

Якщо коричневий — найгучніший колірний тренд 2024 року, то бордовий наступає йому на п’яти і посідає друге місце, в основному з тих самих причин:

  1. він ніколи не вийде з моди;
  2. виглядає солідно, незалежно від того, скільки ви витратили;
  3. є шикарною, але не менш універсальною альтернативою чорному;
  4. чудово вписується в елегантну естетику, яка є домінуючою цього року.

У вас, можливо, вже є бордова сумка, але чи маєте бордові черевики? Судячи з того, скільки варіантів вже є на ринку, лише питання часу, коли вони у вас з’являться.

6. Чоботи з гострим носком

Однією з найкращих особливостей черевиків є те, що вони залишаються в тренді набагато довше, ніж інші моделі взуття. Експерти пояснюють це тим, що вони вимагають великих вкладень — ви не хочете витрачати значну суму на взуття, яке здаватиметься застарілими через кілька місяців. Ось чому через два роки ми все ще бачимо на ринку так багато варіантів черевиків з гострим носком, які з’являються в сучасних вбраннях. Хоча вони ніколи не виходили з моди, силуети, що сягають корінням у 90-ті, були популярні протягом кількох сезонів, і, схоже, вони продовжать своє панування восени 2024 року.

7. Мінімалістичні балетки

Хоча декоровані балетки все ще дуже популярні, дизайнери та законодавці моди в новому сезоні надихалися найпростішими формами. Без ремінців, бантів та інших прикрас ці туфлі не призначені для того, щоб шокувати, але вони все ще можуть визначити вбрання. Спробуйте включити у свої образи прості сітчасті балетки, такі як Bottega Veneta, додайте контрастне взуття для яскравого кольору а-ля Marni або оберіть повністю тональний образ, як Bevza. Ви виглядатимете невимушено шикарно в будь-якій ситуації.

8. Туфлі з Т-подібною перемичкою

Туфлі Mary Jane були популярними цілий рік, але ми помітили, що до осені вони еволюціонували. Версії з Т-подібною перемичкою, які мають додатковий ремінець, що з’єднує носок із кріпленням на щиколотці, готові зайняти лідируючі позиції після того, як були широко представлені у Miu Miu, Ferragamo та Dries Van Noten. Ретро-академічний стиль чудово вписується в відродження преппі, що триває, і він чудово виглядає як сам по собі, так і в поєднанні з кольоровими колготками. Залишайтесь у тренді, оновивши свої мокасини, балетки та туфлі на підборах для особливих заходів за допомогою незвичайної деталі у вигляді Т-подібної перемички.

9. Високі чоботи

Так, осінні чоботи — щорічна необхідність, і ви не помилитеся з будь-яким стилем. Але мода робить акцент саме на високих, структурованих моделях для осені 2024 року, дотримуючись показів Prada, Chanel, Hermès, Valentino та багатьох інших будинків. Чи віддаєте ви перевагу моделі в ковбойському стилі або чомусь більш вишуканому, у вас буде підтримка кожного великого лейблу. Непогана інвестиція, чи не так?

Новости Украины