Афера з фейковим мотоциклом та пограбування: суд оголосив вироки ізмаїльським злочинцям

У січні цього року правоохоронці викрили 28-річну жінку з Ізмаїла, яка разом зі своїм знайомим організували аферу через соціальні мережі. Вони розміщували оголошення про продаж неіснуючого мотоцикла та вимагали передоплату від зацікавлених покупців.

Після отримання грошей зв'язок з "продавцями" обривався. Впродовж чотирьох місяців жінка ошукала дев’ятьох осіб з різних куточків України, завдавши їм збитків на суму близько 215 тисяч гривень. Усі гроші були витрачені на її особисті потреби. Справа щодо її знайомого наразі виділена в окреме провадження.

У лютому цього року поліцейські затримали 23-річного чоловіка з Ізмаїла, який скоїв пограбування та шахрайство. Спочатку він пограбував жінку, що прогулювалась містом ввечері, відібравши у неї смартфон та сумку з грошима і ключами від квартири. Загальна сума збитків становила трохи більше семи тисяч гривень. Пізніше виявилось, що цей же чоловік ошукав свого знайомого, привласнивши його телефон під виглядом здійснення дзвінка.

Чоловік вже був раніше засуджений за схожі злочини та провів за ґратами три з половиною роки. Наразі йому та жінці висунули обвинувачення у повторному шахрайстві та грабежі з насильством, скоєному в умовах воєнного стану. Справа була передана до суду, який визнав обвинувачених винними.

Жінці було призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки. Їй необхідно регулярно реєструватися в уповноваженому органі з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, та узгоджувати виїзд за кордон. Чоловіку суд призначив покарання у вигляді семи років і шести місяців позбавлення волі. Також обом засудженим доведеться відшкодувати збитки потерпілим.

Джерело

Новости Украины