Аграрії Сумщини можуть отримати компенсації за кредитами

Мінекономіки затвердило форми документів щодо здійснення фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів. Сума компенсації для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва не може перевищувати 15 млн. гривень, для позичальників, які провадять діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва), – 5 млн. гривень

Зокрема це стосується форми заявки на участь у конкурсі для отримання компенсації за укладеними кредитними договорами; форму реєстру компенсаційних виплат позичальникам за фактично сплачені уповноваженому банку відсотки за користування кредитами; форму реєстру компенсаційних виплат позичальникам за фактично сплачені уповноваженому банку відсотки за користування кредитами у листопаді -грудні минулого року.

Затвердження цих документів надасть можливість уповноваженим банкам розпочати роботу щодо прийняття від позичальників заявок на отримання часткової компенсації відсоткових ставок за залученими банківськими кредитами, а позичальникам звернутися до банків та подати заявку для отримання фінансової підтримки за рахунок коштів держбюджету.

Така компенсація надається на конкурсній основі суб’єктам господарювання агропромислового комплексу – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам — підприємцям, які провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти для покриття поточних витрат та витрат капітального характеру або які провадять діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва).

З Переліком уповноважених банків, які підписали Меморандум з Мінекономіки з питань реалізації державної підтримки сільгосптоваровиробників можна ознайомитись за посиланням.

Источник

Новости Украины