Alfa Romeo відродила культове ім’я для нового кросовера: нову модель складатимуть у Польщі

Новий кросовер Alfa Romeo назвуть Milano. Ранні припущення, що модель отримає ім’я Brennero, не підтвердилися.

Натомість було обрано культове ім’я Milano, під яким наприкінці 80-х — на початку 90-х років минулого століття в США продавався задньопривідний седан Alfa Romeo 75.

Новий Milano буде кросовером, а точніше «спортивною міською моделлю» (Sport Urban Vehicle, SUV), з якою марка повернеться до B-сегменту європейського ринку.

Прем’єра Alfa Romeo Milano відбудеться у квітні 2024 року. Зрозуміло, пройде вона у Мілані.

В ієрархії Alfa Romeo новій моделі відведено місце на щабель нижче Tonale, тобто вона буде компактнішою і дешевшою.

Milano стане першим серійним електромобілем італійської марки, проте матиме і гібридну версію. У технічному плані новинка виявиться близькою до Jeep Avenger та Fiat 600.

Відомо, що Milano базуватиметься на платформі STLA Small (вона CMP/eCMP).

Електричний варіант, швидше за все, отримає один електромотор потужністю 156 кінських сил і батарею ємністю 54 кіловат-години, якої вистачатиме на 400 кілометрів автономного пробігу, проте ходять чутки про повнопривідну модифікацію з двома електромоторами.

А гібридну установку можуть запозичити у Fiat 600: до її складу входять «турботрійка» 1.2 Puretech та електромотор, вбудований у роботизовану коробку передач.

Збирати електричні та гібридні кросовери Milano планується на заводі Stellantis у Польщі, там же, де споріднені Jeep Avenger та Fiat 600.

Новости Украины