Андрій Саміла йде з посади проректора Чернівецького національного університету

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Андрій Саміла. Facebook/Андрій Саміла

Андрій Саміла залишає посаду проректора з наукової роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З 9 вересня він повертається на кафедру радіотехніки та інформаційної безпеки.

Про це Андрій Саміла розповів у коментарі Суспільному.

За його словами, з часу офіційного призначення Руслана Білоскурського на посаду ректора університету, виконував усі доручення та був готовий працювати далі.

"Новий ректор. Нова команда. Нова програма. Ректор змінює команду, це не я змінюю свою думку, чи своє бажання працювати на благо університету. Була певна розмова з ректором, він повідомив тиждень тому, що заміна проректора з наукової роботи таки відбудеться, тому я переходжу, власне, на свою рідну кафедру," — каже Андрій Саміла.

6 вересня в Андрія Саміли останній робочий день на посаді проректора з наукової роботи. Його контракт на цій посаді мав завершитися 20 вересня. Заяву на переведення він написав сам. Уже з понеділка, 9 вересня, від продовжить роботу над науковими проєктами на кафедрі Чернівецького національного університету.

До цього Андрій Саміла був проректором у виші за каденції попереднього ректора Романа Петришина.

Оновлено о 13:40

Ректор Чернівецького національного університету Руслан Білоскурський у коментарі Суспільному підтвердив, що не планував продовжувати контракт із Андрієм Самілою на посаді проректора з наукової роботи.

"Є нові виклики, нові завдання, відповідно в ту команду, під ті завдання, які будуть реалізовуватись, є та людина, яка обійме цю посаду і реагуватиме на ці виклики," — каже Білоскурський.

Про те, хто стане новим проректором з наукової роботи, в університеті планують повідомити 9 вересня.

Що відомо про призначення нових проректорів ЧНУ

Зараз в університеті перерозподіляють напрямки та функціональні обов'язки між командою проректорів. Їх призначають за рішенням ректора Руслана Білоскурського, який переміг на виборах у травні цього року. Новопризначеними проректорами є:

  • Ірина Осовська — проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародної та гуманітарної діяльності (попередня деканка факультету іноземних мов);
  • Тетяна Федірчик — проректорка з науково-педагогічної роботи та освітньої діяльності (попередня деканка факультету педагогіки, психології та соціальної роботи);
  • Дмитро Федорцов — проректор з науково-педагогічної роботи та навчально-організаційної діяльності.
  • Андрій Верстяк — проректор з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації.

Читати ще

Читати ще Оновлення команди, KPI для деканів й взаємодія з ТЦК: інтерв’ю з новим ректором ЧНУ Русланом Білоскурським

Читати ще Тамара Марусик більше не проректорка Чернівецького національного університету: чим буде займатись далі

Новости Украины