Арахамія пропонує розкрити втрати України на війні: Не настільки величезні, як усі думають

Арахамія пропонує розкрити втрати України на війні: Не настільки величезні, як усі думають

Фото: facebook.com/david.braun.50951

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пропонує розкрити дані про втрати української армії у війні з Росією. За його словами, багато людей, які не знають реальних цифр, схильні їх перебільшувати. Про це повідомляє видання LB.ua із посиланням на заяву Арахамії під час дискусії у рамках проєкту «Нова країна».

– Я пропонував президентові Володимиру Зеленському розсекретити дані про втрати України на війні. Але глава держави поки що не ухвалив рішення з цього приводу… Коли ви йдете вулицею та запитуєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше 100 тисяч. А наші втрати набагато менші, – запевнив він.

Арахамія вважає, що усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже людям, що втрати «не такі великі, як вони самі собі уявляють». Він також вважає, що у багатьох українців спотворено сприйняття служби в армії, і вони вважають, що їх без навчання відправлять помирати на фронт. Арахамія визнав, що такі випадки справді траплялися, і наразі люди кажуть, що не хочуть бути у такій армії. Однак нині цю проблему вирішено. Крім того, він вважає доцільною так звану смарт-мобілізацію – щоб враховували всі навички, освіту мобілізованого, те, чим він займався у цивільному житті.

В Україні оголосили мобілізацію від початку повномасштабного вторгнення Росії. Призову на військову службу підлягають чоловіки віком від 27 до 60 років, які не підпадають під категорію винятків. Глава держави Володимир Зеленський заявив, що всі військовозобов’язані чоловіки, які перебувають за кордоном, мають бути в Україні. Це питання закону та справедливості, наголосив президент.
Джерело

Новости Украины