Армія РФ вдарила ракетою та БпЛА по Сумах

За інформацією: Суспільне Суми.

Наслідки російської атаки ввечері 11 жовтня, Суми, 2024 р. Лариса Дудченко/Суспільне Суми

Увечорі 11 жовтня російські війська здійснили ракетний удар по житловому мікрорайону Сум. Зафіксовано один вибух. Попередньо, без загиблих, повідомили в обласній військовій адміністрації. Згодом у міськраді уточнили, що вночі армія РФ кілька разів атакувала Суми — ракетою та БпЛА.

Вибух у Сумах пролунав близько 23:00. На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки атаки уточнюються, зазначили в Сумській ОВА.

Зранку 12 жовтня в ОВА повідомили, що одна людина поранена внаслідок російського ракетного удару по Сумській громаді. Мова про 30-річну жінку, вона отримала мінно-вибухову травму, уточнило Суспільне в обласній прокуратурі. Як згодом уточнив Суспільному заступник міського голови Станіслав Поляков, відомо про людей з осколковими пораненнями, але вони відмовились від госпіталізації.

“Ще у двох людей шоковий стан, вони у лікарні, ситуація контрольована”, – зазначив Суспільному Станіслав Поляков.

Квартира після російського ракетного удару 11 жовтня, Суми, 2024 р. Фото: Суспільне Суми

Для мешканців, чиє житло пошкоджене, з 10:00 до 16:00 у НВК № 16 працюватиме штаб з ліквідації наслідків НС, повідомив в.о. міського голови Артем Кобзар. З собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер та документи, що засвідчують право власності на будинок.

Телефон штабу з ліквідації наслідків НС: (066) 5437677.

Мешканцям пошкоджених будинків у Сумах надаватиме допомогу гуманітарна місія “Проліска”. Щодо точної кількості пошкоджень поки не відомо. За словами заступника міського голови Сум Станіслава Полякова, важливо, аби люди звернулися на лінію 102, щоб правоохоронці зафіксували наслідки атаки. Також мешканці мають сфотографувати пошкодження.

“Треба починати прибирати наслідки ударів, наприклад, скло. Це необхідно, щоб був доступ (закрити вікна плівкою тощо – прим. ред.). Потім ми будемо приїздити, надавати матеріали, і щоб можна було максимально забити тепловий контур. Будемо тенти давати. Паралельно з цим надаватимемо заяви (про пошкодження – прим. ред.), ми вирішимо чи буде штаб два дні працювати, чи змінюватиме локацію залежно від вулиці.

Наслідки російської атаки ввечері 11 жовтня, Суми, 2024 р. Лариса Дудченко/Суспільне Суми

Такий вигляд має вулиця Добровільна та проспект Перемоги.

Як розповіла Суспільному сум'янка Ірина Мірошниченко, вибухотехніки повідомили, що попередньо було влучання ракети С-300. Одна жінка отримала контузію, її ушпиталили.

Наслідки російської атаки ввечері 11 жовтня, Баранівка, Суми, 2024 р. Вікторія Гладченко/Суспільне Суми

Одна зі стін будинку майже повністю зруйнована, найбільш пошкодило квартири на четвертому поверсі: там діри в стінах, дах також пошкоджений. Наразі люди чекають на гуманітарну місію “Проліска”, також на місці працює Добробат.

Ця будівля – колишні дитячий табір, який переобладнали під житловий будинок, територію огородили парканом. Навкруги – сосновий ліс.

Наслідки російської атаки ввечері 11 жовтня, Баранівка, Суми, 2024 р. Вікторія Гладченко/Суспільне Суми

Загалом, за даними ОВА, протягом дня військові РФ 98 разів обстрілювали Сумщину. Зафіксовані 216 ударів з різного озброєння. Зокрема, Сумську громаду атакували два безпілотники типу "Герань-2".

Читати ще

Читати ще “Виліз із вирви й пішов до сусіда”. Сум’янин вижив після прямого влучання безпілотника в будинок

Новости Украины