Армія РФ завдала ракетного удару по Сумах: є влучання в районі проспекту Свободи

За інформацією: Суспільне Суми.

Обстріл Сум 17 серпня. Суспільне Суми

Потужний вибух в Сумах пролунав 17 серпня о 6:00. Є влучання в районі проспекту Свободи. Там зайнялась пожежа на автостоянці, багато пошкоджених вікон у будинках поруч.

Про це повідомив начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

Обстріл Сум 17 серпня 2024 року. Суспільне Суми

Штаб з ліквідації наслідків удару розпочинає роботу з 9:00 в укритті школи №6. Мешканці, чиє житло пошкоджене, зможуть подати там заявку, зазначив Дрозденко.

Обстріл Сум 17 серпня 2024 року. Суспільне Суми

В обласній військовій адміністрації повідомили, що війська РФ здійснили ракетний удар по цивільній інфраструктурі обласного центру.

"Був прильот по комунальному підприємству "Паркінг", де стояли автомобілі. Дуже багато автомобілів згоріло. Працівники ДСНС дуже швидко приїхали і практично заходили у вогонь і заливали пожежу. Постраждало дуже багато будинків, повилітали вікна, пошкоджені фасади. "Пролісок" буде надавати допомогу людям, якусь плівку, панелі видаватиме", — розповів в.о. міського голови Артем Кобзар.

Обстріл Сум 17 серпня 2024 року. Суспільне Суми

Рух на перехресті проспекту Свободи та вулиці Української Народної Республіки (колишня вул. Катерини Зеленко) ускладнений.

Обстріл Сум 17 серпня 2024 року. Суспільне Суми

На місці події Суспільне поспілкувалося з жителями будинків, які розташовані поруч з місцем влучання.

"Машини почали вибухати, люди поспускалися з верхніх поверхів і намагалися врятувати вцілілі автівки. Ми боялися повторних вибухів", — розповів житель проспекту Свободи.

В ДСНС показали, як ліквідовували пожежу, що виникла внаслідок авіаудару зранку 17 серпня у Сумах. У повідомленні зазначили, що загорілося одразу 10 цивільних автівок на стоянці поряд з багатоповерховими житловими будинками.

У Повітряних Силах повідомили, що російські війська вдарили по Сумах крилатою ракетою "Іскандер-К", пуск якої здійснили з Воронезької області РФ.

Біля будинку на просп. Свободи 14/1 розгорнули оперативний штаб. Там працюють представники благодійних та міжнародних організацій, до яких можна звернутися за допомогою. ГО "Добробат" та "Проліска" допомагають з пошкодженими вікнами, повідомили в МВА. В укритті 6-ї школи можна подати заявки на відновлення. Також там працює ЮНІСЕФ. Станом на 12:00, до штабу звернулося понад 100 людей, у яких пошкоджене житло.

Оперативний штаб біля будинку на просп. Свободи 14/1. Сумська МВА

У поліції повідомили, що внаслідок ракетного удару у Сумах поранено двоє людей. Також пошкоджено 10 автомобілів, два багатоквартирні будинки, будівлю торговельного центру. На місці події працюють всі профільні служби. Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

В прокуратурі уточнили, що внаслідок удару у Сумах пошкоджено 5 багатоповерхових будинків та щонайменше 15 автомобілів, які знаходились на автостоянці, куди влучила ракета.

Для людей, які потребують психологічної підтримки внаслідок ракетного удару у Сумах, спеціалісти Червоного Хреста розгорнули спеціальний намет.

Намет Червого Хреста. Фото: Сумська міськрада

За даними міськради, через удар також пошкоджений об’єкт Міськводоканалу, дитячий садок, 38 автомобілів та світлофор. Вже зафіксовано пошкодження 367 вікон і чотирьох дверей.

Доповнюється…

Новости Украины