Армія РФ завдала ударів по Сумах «Шахедами»: є загиблі

За інформацією: Суспільне Суми.

Наслідки російських ударів, Суми, 28 вересня, 2024 р. Лариса Дудченко/Суспільне Суми

Зранку 28 вересня у Сумах було чути вибухи. У місті були влучання "Шахедів".

Про це повідомив в. о. міського голови Артем Кобзар.

Російська армія атакувала медичний заклад та житловий сектор. Є загиблі, повідомляла кореспондентка Суспільного.

Станом на 20:00 до 10 зросла кількість загиблих від ударів РФ, повідомили в ОВА. Госпіталізовано 15 осіб, з яких 5 перебувають у важкому стані. Сім постраждалих отримують амбулаторне лікування. Відомо, що серед загиблих поліціянт Ігор Поладич та медсестра Тетяна Тіхонова. 29 та 30 вересня у Сумській громаді будуть Дні жалоби за загиблими.

О 14:00 рятувальники повідомили, що на місці удару завершили рятувально-пошукові роботи. Вдалось евакуювати 122 людини. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

На момент вибухів у медичному закладі перебувало 86 пацієнтів, з них 15 маломобільних, та 38 працівників. Коли на місці події рятувальники та поліціянти надавали допомогу та евакуйовували хворих, армія РФ завдала ще одного удару, зазначили у прокуратурі.

Тіла загиблих людей внаслідок російської атаки, Суми, 28 вересня, 2024 р. Лариса Дудченко/Суспільне Суми

У лікарні зруйноване приймальне відділення, травмпункт та четвертий поверх, розповів Суспільному директор закладу Володимир Поцелуєв. За його словами, тяжкопоранених пацієнтів перевели до реанімації інших медзакладів.

Наслідки російських ударів, Суми, 28 вересня, 2024 р. Євген Абрасімов/Суспільне Суми

У Сумській міськраді повідомили, що мешканцям, чиє житло пошкоджене через атаку РФ 28 вересня, можна звернутися до від Гуманітарної організації Save the children та зареєструватися на грошову допомогу 10 800 грн.

Що потрібно мати з собою:

  • паспорт та ідентифікаційний код – оригінал або документи в додатку "Дія",
  • заповнену заяву від Сумської міської ради на реєстрацію пошкодження майна,
  • номер карткового рахунку в форматі IBAN.

Представники організації чекають на постраждалих 28 вересня до 16:00 у школі № 21 та 29 вересня з 10:00 до 16:00.

Реєстрацію від однієї квартири може пройти один представник сім'ї. З оригіналами документів може підійти родич, якщо у постраждалого немає змоги.

Також на базі школи № 21 розгортається штаб з ліквідації наслідків атаки. До нього можуть звернутися мешканці, чиє майно пошкоджено внаслідок російських ударів. Телефон штабу: (066) 543 76 77.

"Внаслідок першого обстрілу загинула одна людина, зазнало руйнувань перекриття декількох поверхів лікарні. Розпочалася евакуація пацієнтів та персоналу. Для допомоги людям на місце обстрілу прибули рятувальники та поліцейські. Тоді ж, під час евакуації хворих, ворог знову наніс удар. Станом на зараз відомо про 6 загиблих, серед яких поліцейський. Ще одного поліцейського поранено", — зазначив Клименко.

Наслідки російських ударів, Суми, 28 вересня, 2024 р. Лариса Дудченко/Суспільне Суми

"На місці працюють ДСНС, поліція, "швидкі", — зазначив Артем Кобзар.

Рятувальники, які ліквідовували наслідки російських ударів, Суми, 28 вересня, 2024 р. Лариса Дудченко/Суспільне Суми

Що ще відомо про російську атаку Сум 28 вересня

  • О 8:47 в ОВА зазначили, що по місту був повторний удар “Шахедом”. БпЛА влучив по житловому сектору, наслідки удару уточнюються.
  • Волонтери Добробату потрапили під повторний обстріл, коли вирушили на допомогу для ліквідації атаки безпілотників на лікарню.
  • О 9:20 було відомо, що шість людей загинуло внаслідок атак по медичному закладу у Сумах, повідомив очільник МВС Клименко. Серед загиблих – поліціянт, ще один поранений.
  • О 9:50 поліції області повідомили, що 10 людей поранені. У прокуратурі уточнили про 11 поранених. На момент вибухів у медичному закладі Сум перебувало 86 пацієнтів, з них 15 маломобільних, та 38 працівників.
  • О 10:28 у Сумах відомо про сімох загиблих та 12 людей, які мають тяжкі поранення, повідомили в ОВА.
  • Об 11:47 було відомо про 8 загиблих людей у Сумах, зазначив президент України Володимир Зеленський. Одинадцятеро людей поранено, із лікарні евакуйовано 113 пацієнтів.

Новости Украины