Australian Open: Стаховський у напруженому матчі прикро поступився Лайовичу

Сергій Стаховський
/ GETTY IMAGES

Сергій Стаховський 8 лютого провів свій стартовий поєдинок на Australian Open проти 26-ї ракетки світу Душана Лайовича. Український тенісист завершив свої виступи після понад трьох годин на корті.

Тенісисти провели на корті 3 години 27 хвилин. 35-річний Стаховський не зумів вийти у наступне коло у 5-сетовому трилері.

До теми: Костюк вдруге програла росіянці Кудерметовій, завершивши виступи на Australian Open: відео

Сергій Стаховський (Україна) – Душан Лайович (Сербія) 2:3 (7:5, 4:6, 3:6, 7:5, 4:6)

Стартовий сет можна вважати ідеальним для обох тенісистів. Спортсмени раз по раз брали гейми на власних подачах, не поступаючись один одному на корті. Аж 11-й гейм виявився ключовим у зустрічі. За рахунку 5:5 Стаховському вдалось з трьома брейк-пойнтами взяти гейм та вийти вперед. У наступному геймі Сергію залишалось лише втримати свою перевагу. Українець маючи у запасі брейк на подачі Лайовича взяв перший сет – 7:5.

У наступній партії гра тенісиста з України була не така впевнена. Стаховський двічі програвав гейми на власні подачі. А от суперник лише одного разу зробив таку помилку. Не можна не відзначити характер українця. Сергій за рахунку 1:5 на користь Душана відіграв три поспіль гейми, зробивши рахунок – 4:5. Однак цього не вистачило для перемоги. Серб впевнено з 15:40 зрівняв рахунок за сетами – 4:6.

Третій сет Стаховський розпочав знову не надто переконливо – 0:2 на користь Лайовича. Але український тенісист знову проявив лідерські якості та скоротив відставання до 3:4. Після цього 26-а ракетка світу з Сербії Лайович грав бездоганно, бравши гейми не лише на власній подачі, а й українця – 3:6.

Наступний сет міг стати вирішальним у зустрічі. На корті розпочались справжні каруселі. Українець довгий час вів з брейком, але зміг подати на партію тільки з другого разу – 7:5.

У п’ятому сеті обидва тенісисти успішно захищали свої подачі. Але за рахунку 5:4 на користь Лайовича серб заробив потрійний матчбол на подачі українця. Стаховський його відіграв, але Душан зумів дотиснути суперника – 4:6. Цей трилер від тенісистів точно приніс море вражень глядачам матчу.

What a battle!

Dusan Lajovic survives in five sets over Stakhovsky 5-7 6-4 6-3 5-7 6-4 #AusOpen | #AO2021 pic.twitter.com/pzvkGO4FRZ

— #AusOpen (@AustralianOpen)
February 8, 2021

Стаховський другий серед українських тенісистів покинув Відкритий чемпіонат Австралії. Вранці свій матч вже програла Марта Костюк, яка вдруге поспіль поступилась росіянці Вероніці Кудерметовій.

  • Тепер на Душана Лайовича чекатиме матч у другому колі проти казахстанця Александра Бубліка.

Источник

Новости Украины