Австралійський мільярдер вкладає $500 млн у відновлення України


Австралійський мільярдер вкладає $500 млн у відновлення України

Ендрю Форрест (Фото: ЕРА)

Австралійський мільярдер Ендрю Форрест інвестував $500 млн у створений ним інвестиційний фонд з відновлення України. Про це пише ВВС.

Очікується, що розмір фонду може сягнути від $25 млрд до $100 млрд.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Ендрю Форрест – засновник Fortescue, однієї з найбільших гірничодобувних компаній у світі. Його капітал оцінюється у $17,6 млрд. Форрест – великий інвестор у водневі технології.

Форрест має намір інвестувати кошти фонду в енергетичну інфраструктуру України, включно з відновлюваною енергетикою, та в телекомунікації.

«Капітал буде доступний у той момент, коли російські війська виведуть з території України», – прокоментував Форрест.

Фонд уже проводив консультації з головою інвестиційного гіганта BlackRock Ларрі Фінком, який розмовляв із президентом Зеленським та обіцяв допомогу у залученні капіталу в Україну.

З моменту початку роботи над інвестиційним фондом на початку березня Форрест обговорював план з інвестицій в Україну з низкою світових лідерів, включно з президентом США Джо Байденом, тодішнім прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

  • 19 вересня Зеленський запросив у інвестгіганта BlackRock консультації щодо залучення грошей до України. 11 листопада BlackRock погодився допомогти Україні залучити гроші на відновлення.
  • 16 листопада Німеччина надала екстрену допомогу на відновлення енергооб’єктів України.
  • 16 листопада Світовий банк дав 1,7 млрд грн на відновлення критичної інфраструктури України.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Джерело

Новости Украины